FAQ

Aanmaak account

Op de pagina www.goeiedagenda.be lees je IK MELD ME AAN ALS.
Kies in het drop down menu voor ICT-coördinator.
Zo kom je op het aanmeldscherm voor ICT-coördinatoren.
Onder de 'Aanmelden'-knop klik je op de link 'Nog niet geregistreerd?'.
Dan kom je op de 'Registreer je school'-pagina.
Vul het formulier op deze pagina volledig in en klik op de knop 'Verstuur' als je klaar bent.
Je bent nu aangemeld als ICT-coördinator van je school.

Je registratie wordt binnen de 48 uur afgehandeld. Je ontvangt dan een e-mail waarin je je account moet bevestigen.
Daarna kies je je wachtwoord en ben je klaar om in te loggen.

Bij een nieuwe registratie wordt er voor je school een unieke schoolcode van vier cijfers gegenereerd.

Op de pagina www.goeiedagenda.be kies je in het drop down menu onder IK MELD ME AAN ALS voor ICT-coördinator.
Je komt dan op het aanmeldscherm voor ICT-coördinatoren. Vul hier je e-mailadres en je paswoord in, en klik op de knop 'Aanmelden'

Je komt terecht op de beginpagina voor ICT-coördinatoren waar je onder 'Seats' het aantal beschikbare plaatsen per leerjaar kunt zien. Dat aantal komt overeen met het aantal aangekochte fysieke agenda's.

Opzetten schoolstructuur

1. Maak je klassen aan.
  2. Voeg je leerkrachten toe aan goeiedagenda.be.
  3. Koppel je leerkrachten aan de klassen.
  4. Voeg je leerlingen toe aan de klassen.

1. Klik op de knop 'Klas toevoegen' die je in het verlengde van de titel 'Klassen' (onder de rode tegel van Bestel nieuwe seats) kunt vinden.
  2. Vul een unieke klasnaam in.
  3. Selecteer het juiste leerjaar van de klas in het drop down menu 'LEERJAAR'.
  4. Klik op de knop 'Toevoegen'.
  5. Voor elke klas die wordt toegevoegd, komt er een tegel met de klasnaam, het aantal gekoppelde leerlingen en het aantal gekoppelde leerkrachten.
  6. Elke klas heeft een unieke klascode van drie cijfers.

Er zijn twee manieren om leerkrachten toe te voegen aan goeiedagenda.be: manueel of via een Excel upload.

Manueel

1. Onder de titel 'Leerkrachten' zie je drie invulvelden (Voornaam, Naam, E-mail) met op het einde van de regel een knop 'Verstuur uitnodiging'.
  2. Je vult voor elke leerkracht de voornaam, de naam en het e-mailadres in, en drukt op 'Verstuur uitnodiging'.
  3. De leerkracht wordt toegevoegd onder de titel 'Leerkrachten', maar achter het e-mailadres zie je nu het woord 'unconfirmed' staan.
  4. De leerkrachten krijgen een e-mail die ze moeten bevestigen. Daarna moeten ze hun paswoorden kiezen. Van zodra dat gebeurd is, verandert het woord 'unconfirmed' naar 'active'.
  5. Je kunt ook steeds een leerkracht verwijderen uit je school door op de knop 'Verwijder' te klikken. Er verschijnt eerst een waarschuwing. Daarna kun je de leerkracht verwijderen.

Via een Excel upload

1. Klik op de knop 'Importeer leerkrachten' die in het verlengde van de titel 'Leerkrachten' staat.
  2. Er opent nu een pop-upvenster waar je op de knop 'Download template' klikt.
  3. Open de template in Excel en vul de kolommen in.
    1. De kolommen klas1, klas2 ... zijn optioneel om in te vullen. Als je hier de klasnamen invult, koppel je de leerkracht aan die klassen.
  4. Sla de template op en klik in het pop-upvenster op 'Bladeren'. Zoek de template op je computer.
  5. Druk op de knop 'Importeer'.

1. Onder elke klas-tegel is er een link 'Bekijk details'. Klik hier op.
    2. Nu opent de detailpagina van de klas waar je onder de titel 'Leerkrachten' een invulveld hebt met alle namen van de leerkrachten.
    3. Klik op dat veld, kies/zoek de te koppelen leerkracht en selecteer deze.
    4. De leerkracht wordt gekoppeld aan de klas en er komt een tegel met de naam van de leerkracht onder het invulveld.
    5. Je kunt ook altijd een leerkracht van de klas ontkoppelen door binnen de tegel van de leerkracht op de knop 'Verwijder' te klikken. Nu is de leerkracht ontkoppelt van de klas. De leerkracht hangt wel nog onder de school.

Er zijn twee manieren om leerlingen te koppelen aan een klas: manueel of via een Excel upload.

Manueel

1. Ga naar de detailpagina van de klas waaraan je de leerlingen wilt koppelen door op de link 'Bekijk details' te klikken binnen de tegel van de klas.
    2. Onder de titel 'Leerlingen' bevinden zich drie invulvelden (Klasnr, Voornaam, Naam) met op het einde van de regel een knop 'Toevoegen'.
    3. Je vult voor elke leerling het klasnummer, de voornaam en de naam in, en drukt op 'Toevoegen'.
      1. Het klasnummer moet uniek zijn!
    4. De leerling wordt toegevoegd onder de titel 'Leerlingen' en krijgt automatisch een paswoord van zes cijfers.
    5. Je kunt ook steeds een leerling verwijderen uit de klas (dus ook uit de school) door op de knop 'Verwijder' te klikken. Eerst zie je een waarschuwing, maar daarna kun je de leerling toch verwijderen.

Via een Excel upload

1. Klik op de knop 'Importeer leerlingen' die in het verlengde van de titel 'Klassen' staat naast de knop 'Klas toevoegen'.
    2. Er opent zich een pop-upvenster. Klik daar op de knop 'Download template'.
    3. Open de template in Excel en vul de kolommen in.
      1. Alle kolommen (Voornaam, Achternaam, Klas, Klasnr) moeten ingevuld worden.
      2. Je kunt hier leerlingen van meerdere klassen tegelijkertijd invullen en alle leerlingen van je school in één keer importeren.
    4. Sla de template op en klik in het pop-upvenster op 'Bladeren'. Zoek nu de template op je computer.
    5. Druk op de knop 'Importeer'.
    6. Voor elke leerling wordt er automatisch een paswoord van zes cijfers gegenereerd. De leerlingen worden gekoppeld aan de overeenkomstige klassen.