FAQ

Aanmelden

De ICT-coördinator van je school voegt je toe aan de online goeiedagenda van je school. Je krijgt dan een e-mail waarin je jouw account moet bevestigen.
Van zodra je in die e-mail je account bevestigt en je je paswoord hebt ingesteld, is je account geactiveerd en kun je inloggen.

Op de pagina www.goeiedagenda.be kies je in de keuzelijst onder 'IK MELD ME AAN ALS' voor 'Leerkracht'. Je komt dan op het aanmeldscherm voor leerkrachten.
Vul hier je e-mailadres en je paswoord in, en klik op de knop 'Aanmelden'.

Van zodra je bent ingelogd, zie je de titel 'Berichten'. Daaronder zie je een overzicht van alle berichten die de leerlingen over de klassen heen hebben doorgestuurd.
Om een overzicht van je berichten te bewaren, klik je op de knop 'Markeren als gelezen ...'. Het bericht verdwijnt uit de lijst, maar je kunt het wel nog altijd terugvinden in de klasdetailpagina. Als de leerlingen geen berichten hebben gestuurd, is deze ruimte leeg.

Onder de berichten zie je de titel 'Klassen'. Daar zie je de tegels van alle klassen waaraan er toegang werd gegeven door je ICT-coördinator van je school.
Door op de link 'Bekijk details' te klikken binnen de tegel van een klas, ga je naar de detailpagina van die klas.

Klasgegevens

Als je op de link 'Klas details' klikt binnen de tegel van een klas, kom je op de klasdetailpagina. Daar zie je de titel 'Klasgevoel' met daaronder acht emoties. Onder elke emotie zie je een getal. Dat getal geeft het het aantal keren weer dat een leerling op dat icoon heeft geklikt.

Let op! Dit overzicht houdt alleen rekening met de laatste keuze van de leerling. Het overzicht van alle keuzes van een leerling in de loop van de week, kun je terugvinden via de 'Bekijk detail'-knop die je achter de lijn van elke leerling kunt vinden onder de titel 'Leerlingen'.

Binnen de klasdetailpagina zie je de titel 'Leerlingen'. Daaronder staat een lijst van alle leerlingen van de klas en hun inloggegevens zoals het klasnummer, de voornaam, de achternaam, de schoolcode, de klascode en het paswoord. Deze gegevens kunnen gemakkelijk geëxporteerd worden als een Excelbestand door op de knop 'Exporteer' te klikken.

Achter elke leerling zit een knop 'Bekijk detail'. Als je daarop klikt, kom je op de detailpagina van de leerling uit waar je een extra informatieruimte hebt en het emotiedagboek van de leerling kunt terugvinden.

Ga op de klasdetailpagina naar de leerling en klik op de 'Bekijk detail'-knop achter de naam van de leerling. Nu kom je op de detailpagina van de leerling terecht. Daar zie je een tekstveld met als titel 'Extra informatie voor leerling'. Dat tekstveld kun je hiervoor gebruiken. De leerling heeft toegang tot deze gegevens via het menu-item 'Info' op zijn of haar startscherm.

Als je binnen de klasdetailpagina naar de leerling gaat en klikt op de 'Bekijk detail'-knop achter de naam van de leerling, kom je op de detailpagina van de leerling terecht. Onder de titel 'Emotiedagboek' zie je een lijst van alle emoties die de leerling gedurende het schooljaar heeft aangeklikt. Ze zijn gesorteerd volgens datum en tijdstip.

Binnen de klasdetailpagina zie je de titel 'Leerlingen'. Daaronder vind je een lijst van alle leerlingen van die klas en hun inloggegevens zoals het klasnummer, de voornaam, de achternaam, de schoolcode, de klascode en het paswoord. Door op de knop 'Exporteer' te klikken, kun je die gegevens downloaden als een Excelbestand.

Feed items

Als je klikt op de link 'Klas details' binnen de tegel van een klas, kom je op de klasdetailpagina waar je onder de klasnaam vier menu-items ziet: Overzicht, Feed, Agenda en Berichten. Klik op het menu-item 'Feed'. Nu wordt de timeline van de klas zichtbaar.

Het item dat helemaal bovenaan de timeline verschijnt, is het week-item dat vanuit de uitgeverij wordt gepost. Dit weekitem blijft gedurende een week gepind staan. Elke week post de uitgeverij een nieuw week-item.

Onder het menu-item 'Feed' van een klas, bevindt zich de knop 'Voeg nieuw item toe'. Als je op die knop klikt, verschijnt er een pop-upscherm waar je kunt kiezen tussen drie soorten items: Quote, Afbeelding en Video. Bij elke soort geef je een titel, een omschrijving en een publicatiedatum voor je item. Dan duid je aan of dit item voor alle leerlingen of voor een selectie van leerlingen bedoeld is. Als je klaar bent, klik je op de knop 'Item toevoegen aan feed'. Je item wordt op de publicatiedatum zichtbaar op de timeline van de klas.

Ga binnen de feed van een klas naar het item dat je zelf geplaatst hebt en klik op de drie puntjes.
Er verschijnen twee mogelijkheden: 'Bewerk' en 'Verwijder'.
Door op 'Bewerk' te klikken, kun je het item aanpassen. Als je op 'Verwijder' klikt, verwijder je je item.

Dat kun je doen door op de knop 'Voeg nieuw item toe' te klikken onder het menu-item 'Feed' van een klas. Er verschijnt een pop-upscherm waar je kunt kiezen tussen drie soorten items: Quote, Afbeelding en Video. Klik op 'Video' en kopieer je Youtube/Vimeo-link van je video in het invulveld 'Video url'. Dan voeg je het item toe aan de feed van de klas.

Dat kun je doen door op de knop 'Voeg nieuw item toe' te klikken onder het menu-item 'Feed' van een klas. Er verschijnt een pop-upscherm waar je kunt kiezen tussen drie soorten items: Quote, Afbeelding en Video. Klik op 'Afbeelding' en klik op 'Bladeren' om je afbeelding op je computer te zoeken. Klik op 'Item toevoegen aan feed'. De afbeelding wordt zichtbaar op de publicatiedatum.

Kalender items

Als je op de link 'Klas details' klikt binnen de tegel van een klas, kom je op de klasdetailpagina waar je onder de klasnaam vier menu-items ziet: Overzicht, Feed, Agenda en Berichten.
Klik op het menu-item 'Agenda'. De lijst van alle kalender-items voor de klas wordt nu zichtbaar.

Door op de knop 'Voeg nieuw item toe' te klikken, kun je een kalender-item toevoegen. Geef een titel, een omschrijving, een start- en einddatum van de publicatie in, en klik op 'Kalender-item toevoegen' om het te publiceren.

Het gepubliceerde kalender-item wordt zichtbaar op de startpagina van alle leerlingen van de klas onder de rubriek 'Kalender'.

Ga onder het menu-item 'Agenda' van een klas naar het item dat je wilt aanpassen of verwijderen, en klik op de drie puntjes.
Er verschijnen twee mogelijkheden: 'Bewerk' en 'Verwijder'.
Door op 'Bewerk' te klikken, kun je het kalender-item aanpassen. Je verwijdert het kalender-item door op 'Verwijder' te klikken.

Berichten

Als je inlogt op goeiedagenda.be kom je op je startscherm terecht. Onder de titel 'Berichten' zie je een overzicht van alle berichten die de leerlingen hebben gestuurd over de klassen heen als reactie op je feed-items.

Om een overzicht te bewaren, klik je op de knop 'Markeren als gelezen ...'
Het bericht verdwijnt nu uit deze lijst.

Als je op de link 'Klas details' klikt binnen de tegel van een klas, kom je op de klasdetailpagina waar je onder de klasnaam vier menu-items ziet: Overzicht, Feed, Agenda en Berichten. Klik op het menu-item 'Berichten'. De berichten van alle leerlingen van deze klas worden nu zichtbaar.